Kuinka pukeutua Pariisissa ja uusi laukkutulokas

Pariisissa on kevät jo paljon pidemmällä kuin Suomessa, saavuimme perjantaina lumimaasta tänne kuiville kaduille ja kirsikankukkien keskelle. Lähdin tänne kevättakilla, lisäksi pakkasin mukaan tietenkin raitapaidan, kävelyyn hyvin soveltuvat nahkatennarit ja lemppariasusteitani. Villapaita ei silti olisi ollut pahitteeksi, kymmenen astetta ilman aurinkoa ei ole vielä kovin lämpöinen sää, vaikka trenssillä juuri ja juuri täällä pärjääkin. Itselläni on etenkin keväisin taipumus pukeutua aina vähän liian kevyesti – olen varmaan ikuisesti vilukissa joka rakastaa paljaita nilkkoja ja inhoaa sitä, jos takki pitää laittaa kiinni.

Viime viikolla kaiken kaikkiaan hyvin vaatimaton laukkukokoelmani kasvoi yhdellä uudella tulokkaalla, Samujin Saddle bagilla. Olen pohtinut laukun hankintaa älyttömän kauan, nelisen vuotta sitten olin ensimmäistä kertaa laukku kädessäni kassalle menossa, kunnes tulin toisiin aatoksiin. Laukku on pyörinyt päässä aika säännöllisin väliajoin, mutta jostain syystä se on aina jäänyt kauppaan, hankala sanoa miksi. Kaikelle on aikansa, nyt ostin laukun Stockmannilta -20% paris-alennuksen ja ihanilta oppilailta joululahjaksi saadun lahjakortin avustuksella.

Laukut ovat minulle haastavia. Ehkä olen liian vaativa, odotukseni laukuilta ovat kovat. En haluaisi omistaa kovin montaa, joten laukun pitäisi sopia tyyliltään yhteen mahdollisimman monien vaatteiden kanssa. En halua näyttäviä ketjuja, koristeita, monogrammeja tai esillä olevia isoja logoja, vaan yksinkertaista kauneutta, eleettömyyttä ja selkeyttä. Haaveilin todella pitkään Célinen laukusta (ja haaveilen edelleen), mutta kauneimmat niistä olisivat olleet omaan käyttööni liian epäkäytännöllisiä hintaansa nähden – tuntuu että hienoimmat merkkilaukut on tarkoitettu oikeasti vain asusteeksi, ei hoitamaan tärkeää tehtäväänsä eli kantamaan tavaroita.

Samujin saddle bagissa on ripaus maanläheisyyttä, se on myös kaunis ja eleettömän yksinkertainen. Siellä on sopivasti tilaa kaikelle tarpeelliselle, eli ompakolle, kännykälle, avaimille, aurinkolaseille ja pienelle meikkipussukalle. Parasta siinä on se, että se tuntuu tuovan vaatekaappini muut osaset kauniisti yhteen, viimeistelee asukokonaisuudet toimien kauniina yksityiskohtana. Se täydentää myös kivasti Samujin laukkukokoelmaani, johon kuuluu ennestään iso Tori-laukku ja pienempi kesätori (eikä niiden ostaminen ei ollut yhtään niin hankalaa kuin tämän, koska löysin ne niin superedullisesti sample salesta.)

Jos jotain vielä saisin toivoa, niin kaunista, yksinkertaista, kestävää ja järkevähintaista laukkua, jossa voisin kantaa järjestelmäkameraani. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Related Post

one comment on Kuinka pukeutua Pariisissa ja uusi laukkutulokas

  1. Oi, tuo laukku on kyllä niin kaunis ja kätevä. Itse ostin omani (mustana) joitakin vuosia sitten huutonetistä ja en ole katunut. Se on varsinkin kaupunkilomilla ollut hurjan hyvä. Ja mulla on sama; en halua liikaa laukkuja, mielummin etsin kauan esim. nettikirppiksiltä sitä oikeaa kun alan ostamaan uutena kovaan hintaan. Nyt viimeiseksi löysin Samujin vanhemman malliston Unlined toten, joka on keveämpi kuin Tori ja jossa voisi minusta kantaa myös ehkä järjestelmäkameraa.

    Ihanaa Pariisia! Toivottavasti kevät tulisi pian jo Helsinkiinkin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *