Sulo sunnuntai

Tämä sunnuntai on tuntunut erityisen ihanalta. Ehkä suurin syy siihen on se, että pääsin eilen ajoissa nukkumaan ja heräsin aikaisin auringonpaisteeseen. Hyvin nukutun yön jälkeen sitä aina ihmettelee, että miksi ylipäätään koskaan haluaa valvoa myöhään, kun sillä yleensä aina pilaa seuraavaan päivän, tai ainakin aamun. Kun herää varhain aamulla virkeänä, energiaa riittää yleensä koko päiväksi.

Huhtikuu on itselleni usein kevään kiireisin kuukausi, niin tänäkin vuonna. Seuraava kunnollinen vapaapäivä häämöttää vasta ihan kuun lopulla, joten voi olla että edessä on paljon unettomia öitä ja stressinhuuruisia iltoja. Haluaisin pyrkiä siihen, että löytäisin sieltä kiireenkin keskeltä löytää ne rauhalliset ja seesteiset hetket: juoda aamukahvit ilman että hoidan sähköposteja samalla, mennä nukkumaan ilman että räplää puhelinta viimeisenä tekonaan ennen nukahtamista ja lukea kirjaa junassa työpapereiden sijaan.

Viime viikolla ehdin kiireistäkin huolimatta iloita muun muassa seuraavista asioista:

Paljaat nilkat. Sukkia ei välttämättä enää tarvita. Itse suosin vilukissana vielä ohuita sukkahousuja, mutta ihan kohta niitäkään ei enää tarvita.

Kukkavalikoima. Näin ensimmäiset pionit viime viikolla, jo nyt! Kappalehinta oli vielä korkeahko, joten jään vielä odottelemaan hetken niitä vuoden ekoja. Onneksi valikoimaa on tällä hetkellä ihan hurjasti muutenkin, anemonet ja tähdikit ovat myös ihania. Oma suosikkikukkakauppani sijaitsee korkeavuorenkadulla, se on lähellä ja siellä on aina ihana valikoima.

Soijarahka. Kun aloitin vegaanikokeilun, jännitin miten tulen pärjäämään ilman maitotuotteita joita rakasta, kuten kahvimaitoa ja turkkilaista jugurttia. Partaäijää ei ole ollut ikävä, Alpron Go on-soijarahka ajaa täysin saman asian, granolan ja marjojen kanssa ei voi vain mennä pieleen. Oma suosikkini kasvipohjaisista kahvimaidoista on yksinkertaisesti light-soijamaito, joka ei ole ainakaan itselläni juoksettunut kertaakaan.

VALO. Sitä riittää jo lähes iltayhdeksään saakka. Koiranulkoiluttaminen iltaisin ei yleensä ole suosikkipuuhaani, nyt teen mielelläni Milon kanssa pitkiä kävelyretkiä auringonlaskuaikaan rantaan ja puistoihin. Valoisan ajan pidentyminen tuntuu joka kevät yhtä ihanalta.

ps. Muistattehan, että päivittäin juttujani löytyy snapchatista (@vienak) ja lähes joka päivä instagramista (@luukkuja).

Related Post

5 comments on Sulo sunnuntai

  1. Ihania kuvia! Meille tulee Aamulehti muutaman kuukauden ajan ilmaiseksi, onneni kukkuloilla olen jo monena aamuna ottanut valtavan kupin kahvia ja avannut lehden ja ruvennut lukemaan. Kuitenkin joka kerralla ei mene aikaakaan kun on yksi tai kaksi kissaa lehden päällä ja se siitä rauhasta 😀 Ajatuksena se kuitenkin on ihanan seesteinen. Oikein ihanaa alkanutta viikkoa! 🙂

    ps. tuo Alpro Go On rahka on yllättävänkin hyvää! onneksi on tullut rahkalle vegaaninen vaihtoehto viimeinkin 🙂

  2. Täällä koira hakee aina postin tultua lehden ja joskus jos en ole ollut tarkkana, niin lehti on saattanut löytyä riekaleina ennenkuin pääsen siihen itse käsiksi 😀 Ah nuo elukat, niin rasittavia mutta silti niin rakkaita.

    Soijarahka on ainakin pelastanut mun aamut, kun jugurtit ei ole oikein mun juttu ja puuroa ei aina jaksa keitellä. Kehitys kehittyy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *