Vegaanin vinkit Tukholmaan

vegaanin vinkit tukholmaan

Käyn Tukholmassa yleensä kerran vuodessa, ja edellisestä vierailustani oli vierähtänyt huomaamatta jo melkein puolitoista vuotta. Olin siis ensimmäistä kertaa vegaanina Tukholmassa, ja juuri siitä syystä odotinkin reissua innolla, Ruotsissahan tunnetusti ruokakulttuuri menee aina vähän Suomea edellä, ruokatrendit tulevat tänne aina vähän jälkijunassa. Olin tietenkin etukäteen listannut itselleni kiinnostavimpia paikkoja, mutta emme ehtineet käydä kaikissa – jotain koettavaa jäi siis ensi kertaan. Tässä kuitenkin tämänhetkiset vinkkini Tukholmaan matkaaville vegaaneille ja toki muillekin.

vegaani tukholma

Reload

Reload löytyy Rådmansgatanin metropysäkin vierestä, ja vaikka ulospäin paikka ei näytä kummoiselta, kannattaa ehdottomasti kävellä sisään. Lounassalaattiin sai valita täytteitä kerrankin tarpeeksi: omaan salaattiini tuli peruspohjan lisäksi tomaattia, kukkakaalia, aurinkokuivattua tomaattia, retiisiä, avokadoa, porkkanaa, pastaa ja oumphia. Kaikki tämä vain 99 kruunulla – missä ovat Helsingin vastaavat paikat?

vegaani tukholma

Sturekatten

Riddargatanin Sturekatten on ihana paikka eniten miljöönsä, ei ehkä tarjoilujensa vuoksi. Kahviin sai kyllä kaura-tai soijamaitoa ja vitriinistä löytyi myös muutama vegaaninen leivos. Suloisinta oli kuitenkin paikan pitsiverhot, kissapatsaat ja ihana sisäpiha, joka oli valitettavasti tällä kertaa täynnä.

FLFL

Kuulemma kaupungin parhaat Falafelit – minulle myös parhaat ikinä syömäni falafelit. Paikka sijaitsee Söderissä Nytorgerit läheisyydessä – ravintolassa oli ihan kiva sisustus, mutta koska päivä oli superlämmin söimme ulkona. Tilasimme monta erilaista annosta: paljon ihanaa hummusta, paahdettua bataattia ja kukkakaalia, falafelpyöryköitä, munakoisoa, salaattia..ja mainitsinko jo sen hummuksen? Se oli täydellistä.

Koloni

Tämä pikkuinen raaka-ja superfoodiin keskittynyt kahvila löytyy keskeiseltä paikalta Biblioteksgatanilta, mutta kävelin sen ohi monta kertaa huomaamatta sitä lainkaan. Täälltä saa mehuja, smoothieita, raakakakkuja ja vegaanisia lounasvaihtoehtoja, myös mukaan otettuna. Tilaamani vietnamilainen rulla (tai oikeastaan jättipötkö) oli maukas mutta niin suuri, että siitä olisi mielestäni riittänyt lounaaksi vaikka kahdelle.

Kokeile myös näitä:

Gossip Shanti – Herkullista bengalilaista katuruokaa Söderissä. Listalla oli muutama kokonaan vegaaninen annos jo valmiina, vaikutuksen teki erityisesti kaverini kurpitsa-annos, jota pääsin maistelemaan, mutta oma kikhernesoosinikin oli oikein maukasta.

Vigårda – MOOD-kauppakeskuksessa sijaitseva astetta parempi ketjuburgeripaikka. mm. avokadoa, aiolia ja kvinoapihvin sisältänyt vegaanihampurilainen oli herkkua, etenkin se aioli!

Lilla Elefantpojken – pieni Thaimaalainen ravintola, jonka kevätrullat ja pad thai tekivät vaikutuksen. Suurimman osan ruokalajeista sai vaihdettua vegaanisiksi ottamalla tofua lihan tai kanan sijaan.

Related Post

2 comments on Vegaanin vinkit Tukholmaan

  1. Heippa!

    Kiitos Tukholmavinkeistä! Näitä on ilo lukea. Kirjoitit, että olet ollut vegaani vasta vähän aikaa. Oletko tehnyt vielä löytöjä maailmalla vegaanisen pukeutumisen saralla? Laadukkaiden vegaanisten vaatteiden – erityisesti asusteiden- löytäminen on edelleen todella vaivalloista, joten olisi mahtavaa kuulla, mitä löydöksia muut ovat sillä saralla tehneet.

    Kivaa keskiviikkoa sinne!

  2. Moikka & kiitos kommentista! En ole itseasiassa täysin puhtaasti vegaani itse, noudatan ainoastaan kasvipohjaista ruokavaliota. Selkeyden vuoksi käytän vegaani-termiä ruoka-aiheisissa postauksissa. Käytän itse siis villa-ja silkkivaatteita, sekä jonkin verran nahkakenkiä ja nahkalaukkuja, mutta kulutusvalinnoissani pyrin kiinnittämään huomiota eettisyyteen yleisesti ja tietysti haluan tehdä mahd. ekologisia ja kestäviä kulutusvalintoja vaate-ja asusteostosten saralla.

    Eli mulla ei älyttömästi ole antaa mitään vinkkejä noihin vegaanisiin vaatteisiin – varmaan kannattaa suosia puuvillaa ja tekokuiduista lyocellia ja viskoosia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *