Kenkärakkautta ensi silmäyksellä

terhi pölkki

Monet blogiani pidempään seuranneet tietävät, että rakastan suomalaista suunnittelua: vaatteissa, asusteissa ja myös sisustusesineissä. Nostan myös mielelläni blogissani suomalaisia merkkejä ja pyrin kuluttamisena suosimaan kotimaista aina kun se on mahdollista ja järkevää. Siispä suostuin ilomielin, kun sain yhteydenoton Terhi Pölkiltä, että haluisinko tehdä pienen yhteistyön heidän kanssaan. Sain valita itselleni kengät Pölkin uudesta talvimallistosta, ja sattuikin niin sopivasti, että heti ensimmäisenä bongaamani ja kokeilemani kenkäpari osottautui täydelliseksi.

terhi pölkki

Terhi Pölkki on suomalainen kenkäsuunnittelija joka on palkittu mm. Acessory Designer of the Year-palkinnolla Elle style Awardseissa 2014 ja vastikään Taito-Finlandia 2016-palkinnolla. Terhi Pölkki-kengissä yhdistyvät pohjoismainen minimalismi ja käytännöllisyys kauniilla tavalla ja laadukkaiden materiaalien lisäksi merkille on tärkeää myös tuotannon eettisyys. Puukenkämallisto valmistetaan Myrskylässä, Suomessa ja loput kengistä Portugalissa. Helsingissä kenkiä voi ostaa mm. Stockmannilta ja Tre:ltä, ympäri suomen merkin omasta verkkokaupasta.

Vaikka tavara ei tuo onnea, niin itselleni uusi oliivinvihreä kenkäpari aiheutti kuitenkin pienen materiaonnellisuuspuuskan – hyvälaatuisten ja kauniiden kenkien löytäminen ei vaan ole kovin helppoa, ja nyt kävi näin hyvin! Mietin pitkään mustien ja vihreiden Hero Bootsien välillä, mutta lopulta valinta oli helppo, sillä vihreä on nykyään lempivärini lähes kaikessa. Herot ovat oikeastaan täydelliset talvinilkkurit – ne sopivat yhteen lähes kaikkien vaatteideni kanssa, korko on juuri sopivan korkea ja niissä on jopa valmiina Suomen talveen hyvin sopivat kumipohjat. Kenkien materiaalina on käytetty kasviparkittua nahkaa, eli nahan käsittely on tehty ekologisesti.

Minulta kysytään aina välillä, että miksi käytän edelleen nahkakenkiä-ja asusteita vaikka ruokavaliossani en käytä eläinperäisiä tuotteita. Haluan pyrkiä tekemään ostoksissani eettisiä ja ekologisia valintoja, ja tällä hetkellä tuntuu siltä että aitonahkainen kenkä on pitkäikäisempi ostos kuin tekonahkainen – nahka on maatuvaa, kestää pidempään, kuluu kauniisti ja muotoutuu jalan mukaan sopivaksi. Etenkin jälkimmäinen on itselleni tärkeää, sillä molemmissa jaloissani on vaivaisenluut ja materiaalin täytyy antaa periksi jonkin verran, jotta kengät olisivat mukavat jalassa. Ehkäpä vielä joskus kehitetään keinonahka, jolla olisi aidon nahan ominaisuudet?

Kengät saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Related Post

one comment on Kenkärakkautta ensi silmäyksellä

  1. Ihastuttavat Pölkit <3 ihailen Terhin kenkiä aina Stokkalla.
    Olisi hauska kuulla mitkä ovat tyylisi kulmakivet ja mistä otat tyyliisi vaikutteita, sinulla on kyllä kadehdittavan inspiroiva tyyli 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *