Seitsemän asiaa, jotka aion kokea Elokuussa

Mihin heinäkuu hävisi? Tuntui että se oli muutaman ihanan viikonlopun ja parin arkipäivän mittainen. Ja kyllä, huomaan itsekin että päivittelen ajan rientämistä ehkä vähän liiankin usein. Mutta vastahan kesä alkoi, onko se jo nyt ohi?

Tällä viikolla monet lähipiiristäni ovat palanneet sorvin ääreen ja kesän loppuminen toistuu monien lauseissa. Minulle elokuu on kuitenkin aina ollut yksi tärkeimmistä kesäkuukausista, siitäkin huolimatta, että parin viikon kuluttua alkaa minullakin normaali työrytmi. Elokuussa on yleensä lämpimämpää kuin kesäkuussa, silloin Helsinki on täynnä elämää ja ihmisiä, merivesi saattaa olla hyvinkin uimalämpöistä ja parhaimmillaan saamme lämpimiä, mutta pimeitä kesäiltoja, jotka ovat täällä niin kovin harvinaisia. Kesä ei ole vielä todellakaan ohi – vielä on paljon tehtävää ja koettavaa ennen syksyn alkua. Listasin seitsemän ihanaa juttua, jotka aion tehdä ja kokea ennen kuin kesä on ohi.


Puistojuhlat. Perinne, joka on pakko toteuttaa joka kesä. Tulevana viikonloppuna juhlitaan lähipiirissä synttäreitä, toivottavasti ulkosalla piknikin merkeissä. Jos sää eivät suosi, toteutetaan piknik myöhemmin vaikka pieniimuotoisemmin. Tärkeintä on mennä puistoon, tehdä kakku tai kaksi ja pyytää kasa ystäviä paikalle.

Flow. Aina kesän paras viikonloppu. Usein myös vähän surullisesti symboli kesän loppumiselle. Odotan herkullisia ruokaelämyksiä, tanssimista backyardilla, huikeita etkoja, artisteja jotka tekevät vaikutuksen ja ennenkaikkea sitä ihanaa ainutlaatuista festarifiilistä.

Ravuttomat rapujuhlat. Viimevuoden mökkiravuttomat olivat niin suuri succes, että päätimme samantien toteuttaa juhlaidean siitä lähtien joka vuosi. Suurin osa kaveriporukasta ei syö mereneläviä, mutta rapujuhlaperinteitä voi kunnioittaa vaikka ne itse ravut puuttuisivat. Viimeksi herkuteltiin tomaattikeitolla, mitä punaista ruokaa keksisi tälle vuodelle?

Helsingin juhlaviikot. Taiteiden yö, art goes kapakka ja muut. Itse osallistun joka vuosi vähintäänkin Kuorojen kierrokselle, jota suosittelen lämpimästi teillekin – satapäinen laulajajoukko tuomiokirkon portailla on vakuuttava kokemus.

Pyöräretki Käpylään. Miksi Käpylään? Siellä on ihana kesäkahvila Siili, joka on auki vielä 15.8 saakka. Lisäksi rakastan vanhoja puutaloja, alueen tunnelmaa ja siskonikin asuu sopivasti samoilla huudeilla.

Marjanpoiminta-tai sienestysretki. Haluaisin yhdistää tämän myös mökkireissuun, sillä tuntuu että olen ehtinyt viettää liian vähän aikaa mökillä tänä kesänä. Siihen on vaikuttanut varmaan se, etten omista autoa, ja sen lainaaminen joltakulta on aina hiukan työlästä.

Saunominen sompa-tai kulttuurisaunalla. Kumpaakaan en ole vielä kokenut, mutta haluan vielä tänä kesänä kokea. Kuka lähtee mukaan?

Mitä muuta? Miltä näyttää sinun elokuun the bucket list?

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *