Järjestystä kotiin

järjestystä kotiin
Kodin sisustaminen etenee hiljakseen – valmista tuskin tulee koskaan. Olen pitkään kaivannut lisää säilytystilaa etenkin keittiöön, jossa olen joutunut säilyttämään astioita ja ruokia samoissa, täpötäysissä kaapeissa. Ratkaisu löytyi yllättäen aika läheltä, kun olin vierailemassa ystäväni Jennin luona hänen pohtiessaan kauniin puisen hyllyn kohtaloa – Jenni ei halunnut kokonaan luopua hyllystä, mutta se ei myöskään sopinut hänen uuteen asuntoonsa. Ehdotin että voisin tarjota hyllylle väliaikaisen sijoituskodin ja tämä ratkaisu osottautui molemmille täydelliseksi: Jenni sai säilytyspaikan hyllylle ja minä järjestyksen keittiöön. Kaikkea ei tarvitse aina hankkia uutena.

Itseasiassa olen ylipäätään ostanut aika vähän mitään uutena tänne asuntooni – ruokapöytä, sohva ja muutamat muut kalusteet ovat ystäviltä, loput vanhoja kalusteita vanhasta asunnostani. Jennin hylly sattui sopimaan täydellisesti keittiööni, se oli lähes samanvärinen kuin Katjalta peritty ruokapöytä. Olen myös iloinen että saan monet kauniit astiani nyt esille, ruokakaapeissa ne olivat aina piilossa. Hyllyn päälle voi koota aina vaihtuvia asetelmia fiiliksen mukaan, juuri nyt lempitavaroihini kuuluu tuo pieni suloinen pupurasia ja Iittalalta saadut uudet teräksiset Nappula-kynttiläjalat.

 

Aloitin tällä viikolla kurssin avoimen yliopiston kautta ja olen ollut aivan innoissani opinnoista. Valmistuin pari vuotta sitten, ja kouluelämää on ollut välillä vähän ikävä. Olen toisinaan miettinyt hakemista jatko-opintoihin, mutta työelämä on pitänyt kiireisenä ja siirtyminen takaisin täysipäiväseksi opiskelijaksi tuntunut liian isolta harppaukselta. Muutama tunti koulua viikossa sen sijaan sopii nykyiseen elämäntilanteeseeni oikein hyvin, pääsen nauttimaan täysin rinnoin uuden oppimisesta ja itsensä haastamisesta.

Tietysti tuon kurssin vuoksi arki on pitänyt aikatauluttaa entistä tarkemmin, kun taas on entistä useampi rauta yhtäaikaa tulessa. Blogi ja siihen liittyvät työt, kuorot ja opiskelut – lisäksi pitäisi ehtiä urheilla, hoitaa koiraa vuoroviikoin, nähdä ystäviä ja levätäkin. Onneksi yksi korvaamaton apuri on ollut Freskan Robert, jonka ansiosta olen voinut käyttää siivoamiseen varatun ajan johonkin muuhun. Mikään ei ole parempaa kuin saapua kotiin Robertin käynnin jälkeen, kun kaikki on niin puhdasta ja siistiä. Huomaan myös, että pystyn keskittymään paljon paremmin siistissä kuin sotkuisessa kodissa – kun asiat ovat ympärilläni järjestyksessä, pysyvät päänsisäinenkin kaaos paremmin hallinnassa.

Koodilla vienak20  saat 20€:n alennus kertasiivouksesta ja koodilla vienak50 –50%:n alennuksen ensimmäisestä siivouskerrasta, kun tilaat säännöllisen siivouksen. Koodit ovat voimassa 29.9.2017. asti.

Arjen helpottajan voit tilata täältä: kotisiivous helsinki


Freskan palvelu saatu bloginäkyvyyttä vastaan ja Iittalan tuotteet osana vuosiyhteistyötä