23: Talven ihmemaassa

Terveisiä Oulusta, talven ihmemaasta! Toiveeni valkoisesta joulusta toteutui lumisempana kuin osasin kuvitellakaan. Kävimme tänään fiilistelemässä joulumeininkejä Oulun torinrannassa, kauppahallissa ja rotuaarilla – siitä on jo hetki aikaa, kun olen viimeksi käynyt täällä! Vaikka vierailut tänne ovat harvenneet viime vuosina, on lapsuudenmaisemissa aina jotain hyvin erityistä ja rakasta. Ja onhan täällä kaunista, vaikka ehkä teinivuosina ei osannut tätä pientä kaupunkia arvostaa.

Nio ei ole ennen tätä matkaa käynyt koskaan Tamperetta pohjoisempana. Ensivaikutelma Oulusta on kuulemma pieni ja kylmä ja se, että pohjoisessa ihmiset ovat lämminhenkisiä ja vieraana hänellä on ollut täällä kaikkialla tervetullut olo – samaa olen kuullut usein monilta muiltakin. Ehkä tätä kylmyyttä on pakko kompensoida lämpimällä tunnelmalla muuten.

Tänään ohjelmassa vielä porkkalatalkoot, sauna ja ehkä ensimmäiset lautapelikisat. Huomenna on joulu!

Related Post

one comment on 23: Talven ihmemaassa

  1. Onpa nättejä kuvia! Oulu on myös mun kotikaupunki ja oot saanut sen näyttämään tosi nätiltä paikalta. Itsekään en enää asu täällä ja nuorempana en osannut oikein arvostaa tätä kaupunkia. Nyt kun täältä on ollut pari vuotta pois, niin kaupunki alkaakin näyttämään tosi nätiltä. Kummallista!

    Hyvää Joulua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *