Mökkikausi on avattu


Kävin viime viikonloppuna mökillä melkein puolen vuoden tauon jälkeen. Ja oli niin ihanaa! Aika usein sitä miettii että eihän tuossa mökkihommassa ole mitään järkeä kun ei siellä ehdi niin usein käydä ja on kuluja ja hirveesti kaikkia töitä pitäs edistää siellä vaikkei aina jaksais. Mutta kun astuin pitkän matkan jälkeen autosta ulos, tajusin sen taas – täällä on niin helppo olla ja hengittää. Nukun aina mökillä paremmin kuin missään, oli talvi tai kesä ja jotenkin ruokakin maistuu siellä paremmalta.

Tällä kertaa en jaksanut ottaa kameraa mukaan, mutta lähtiessä räpsin puhelimella muutaman tunnelmakuvan – hauskaa vaihtelua viimesteltyihin järkkärikuviin. Lempiasioitani mökillä: värikäs saunatakki, kivasti kallellaan roikkuva amppeli, rottinkituolit ja valkoinen lautalattia. Inhokkiasioitani ovat taas mm. keskeneräinen remontti, puuttuvat listat ja kunnollisen astioiden tiskipaikan puuttuminen.

Mökillä kaikki on hyvin, samoin kuin ennenkin. Järveä peitti vielä ohuehko jääkerros, eikä kukaan meistä uskaltanut käydä pulahtamassa vedessä, vaikka kovasti uhottiin. Seuraava reissu on tiedossa heti vapun jälkeen, joten uskon ja toivon kevään olevan silloin jo vähän pidemmällä – jo nyt oli paljon lupaavia merkkejä maassa ja ilmassa.

Siinä istuu onnellinen mökkiläinen, haaveilemassa tulevasta mökkikesästä ja pihatöistä. Kausi on nyt avattu!

one comment on Mökkikausi on avattu

Comments are closed.