Uuden kodin mattomietintöjä

Kaupallinen yhteistyö: Finarte

uuden kodin mattomietintöjä

Uusi koti on alkanut pikkuhiljaa tuntua kodilta. Suurin osa tavaroista on löytänyt paikkansa ja olen vähitellen alkanut miettiä kodin sisustusvalintoja. Pääosin olen sisustanut vanhoilla huonekalluillani, mutta muun muassa kokovartalopeili, pystynaulakko, pieni kenkäkaappi ja matot ovat olleet hankintalistalla. Muilla ei ole ollut niin kova kiire, mutta erityisesti mattojen puute on häirinnyt: matot tuovat asuntoon kodikkuutta, lämpöä, pehmeyttä ja kutsuvuutta. Lisäksi niillä on ihan akustinenkin merkitys, sillä ilman mattoja asunnossa kaikuu ikävästi. Siksi maton hankinta on ollut asunnon valmistuttua kokoajan mielessä.

Olen jo aiemmin kertonut, että haluan tänne uuteen kotiini hankkia vain harkitusti ja vastuullisesti uutta tavaraa. Olen siis käyttänyt tuntikausia aikaa selaten eri vaihtoehtoja netistä, etsien juuri tänne asuntoon sopivaa, tyyliini sopivaa mattoa. Etsiessäni olen usein päätynyt Finarten nettikauppaan, josta on löytynyt monia silmiäni kovasti miellyttäviä mattovaihtoehtoja. Finarte on kotimainen perheyritys, jonka arvoihin kuuluvat ekologisuus, eettisyys ja kestävyys – tarkoituksena on luoda kauniita ja persoonallisia mattoja, joissa yhdistyvät suomalainen design, kestävät materiaalit sekä käsinkudottu perinteitä nykypäivään yhdistävä estetiikka. Finarten kanssa lähdimme yhdessä etsimään ratkaisua mattopohdintoihini, ja kävin hiljattain heidän liikkeessään Uudenmaankadulla valikoimassa neljä kaunista mattoa sovitukseen. Elokuussa Finarten ihana Larissa tuli kotiini mattojen kanssa, ja yhdessä mallailimme ja sovittelimme vaihtoehtoja kotiini, kunnes jäljelle jäi enää kaksi mattoa. Nyt olen pähkäillyt kahden kauniin mattovaihtoehdon kanssa: kumpi sopisi kotiini paremmin?

finarte viena k matto
viena k finarte matto

Ensimmäinen vaihtoehdoista on Finarten valkoinen Suovilla-matto, jota olen oikeastaan ihastellut jo vuosien ajan. Suovilla on samaan aikaan klassinen ja kiinnostava, siitä tulee mieleen hyvällä tavalla suomalaiset ryijyt. Rakastan tämän maton pehmeyttä ja lämpöä, se oikein kutsuu luokseen. Suovillaa on saatavana myös vihreänä valkoisilla pilkuilla ja valkoisena harmailla pilkuilla – pohdin pitkään vihreän ja tämän valkoisen välillä, mutta lopulta tuntui, että vaaleasävyisempi matto sopii kotiini paremmin kuin tumma. Mattoa sovittaessa melkein yllätyin, miten kauniisti sopi olohuoneeseeeni: se viimeisteli tilan, tehden siitä kutsuvan ja kodikkaan.



Toinen mattovaihtoehto onkin täysin toista maata: upea Vilpola on kudottu käsin kierrätysnahasta ja juutista. Vilpolasta tulee mieleen rottinkikalusteet ja rustiikkisuus, se tuo mukavaa rouheutta muuten pehmeään sisustukseen ja lisäksi se sopii väriltään täydellisti yhteen kodin muiden sävyvalintojen kanssa. Vilpolassa pidän erityisesti siitä, miltä se tuntuu – maton eläväinen pinta on aivan ihanan tuntuinen paljaiden jalkojen alla. Siinä missä suovilla on yksi Finarten klassikkotuotteista, on vilpola taas syksyn uutuusmallistoa ja se on saatavilla myös harmaana. 

Molempien mattojen kohdalla mietin myös kovasti maton kokoa: nyt testissä olevat matot ovat 140x200cm kokoisia. Toinen vaihtoehto olisi ollut valita suurempi matto, joka sitoisi yhdistetyssä olohuone-ja ruokailutilassa eri toiminnot keskenään, ja ruokailuryhmä olisi tullut myös ainakin osittain maton päälle. Tuntui kuitenkin käytännöllisemmältä, että pienessä tilassa olisi myös pienehkö matto, samalla myös kodin kaunis lattia saisi näkyä. Finarten sivuilla on myös hyviä vinkkejä oikeankokoisen maton valintaan.

Nyt vaikea päätös matosta on kuitenkin tehty – osaatko arvata, kumpi näistä matoista jäi pysyvästi kotiini? Entä kumpi matoista on enemmän juuri sinun mieleesi, vai onko mattomakusi ihan toisesta maailmasta?

Finarten verkkokaupassa on parhaillaan mahtava tarjouskampanja: koodilla KEIDAS saa -20% alennusta koko mattovalikoimasta 19.9. saakka! Ihaniin uutuuksiin pääsee tutustumaan juuri nyt myös Habitaressa, Finarten löytää sieltä osastolta 6d58.

9 comments on Uuden kodin mattomietintöjä

  1. Suovilla-matto, eli ensimmäinen vaihtoehto tuo ihanaa pehmeyttä 🙂 pidän enemmän ja luulisin sen olevan myös sinun makuusi mieluisampi.

    1. Oikein arvattu! Suovillan pehmeys ja kutsuvuus voittivat minut puolelleen. Oli kuitenkin ihana kokeilla erilaisia mattoja ja miettiä rauhassa, mikä juuri tähän asuntoon olisi paras.

    1. Samaan lopputulokseen tulin minäkin, Suovilla sopi paremmin tämän asunnon tunnelmaan! Vilpola oli kyllä myös kaunis, mutta jotenkin tuo Suovillan lämpö houkutteli valitsemaan sen.

  2. Minustakin Suovilla on kauniimpi, ja luulisin olevan sinunkin makuusi. Klikkasin sisään nettisivuille, mutta säikähdin hintaa…huh! Ei minun budjetilleni 😀

    Olet sisustanut kotisi ihan äärettömän kauniisti!! Kaikki käy omaankin makuuni, tykkään samasta värimaailmasta ja tyylistäsi.

  3. Suovilla 😍 onko tuon maton vihreän sävy oikeasti lähempänä sun kuvien vai Finarten nettisivujen kuvien sävyä 🤔 kiinnostelis tilata sun kuvien perusteella, mutta nettikaupan kuvissa vihreä jotenkin liian räikeän värisen näköinen kun sun kuvissa enemmän tuollainen ihanan metsäisen sävyinen 🙂

    1. Hei! Mun mielestä näissä kuvissa sävyt ovat lähellä sitä oikeaa. Mutta sävyyn ja miltä se näyttää vaikuttavat myös huoneessa parhaillaan oleva valo ja muut ympäröivät sävyt, esim. seinän väri. Kannattaa siis käydä katsomassa mattoa jossain livenä tai vaikka tilata kokeiluun se kotiin! <3

  4. Suovilla! Mulla on Finarten valikoimasta se pienempi suomatto vihreäpohjaisena, ja olen ollut tosi tyytyväinen hankintaan. Sen lisäksi, että matto on kaunis, se tuntuu aivan ihanalta paljain jaloin tepastellessa. Koirakin on hyväksynyt maton nukkumapaikakseen. 🙂

    1. Se vihreäpohjainen on myös ihana! Ja suovilla it is, se tuntui heti luonnolliselta ja oikealta vaihtoehdolta. <3

Comments are closed.