Marimekon Surrur-kirjan minuuttimekon kaava on osoittanut mitä mainioimmaksi perusmekon kaavaksi. Sen lisäksi, että se on erittäin helppo ja nopea tehdä, saa kaavaa helposti muokattua ja jokaisesta lopputuloksesta tulee vähän erillainen. Laskeskelin tuossa, että olen tehnyt samalla kaavalla tai sitä hiukan muokaten jo kuusi mekkoa, neljä omaan käyttöön ja kaksi muille.
1. Harlekiinikuvioisen mekon kankaan painoin itse.
2. Raitamekko taisi olla ensimmäinen minuuttimekkoni.
3. Myös ankkurimekon kuviot syntyivät itse painamalla. Kaavaa muokkailin aika reilulla kädellä, vyötärölle tuli leikkaus ja pääntiestä aika paljon alkuperäistä avarampi.
4. Halusin kesällä tehdä söpön perusmekon, jossa olisi hihat. Kaavoitin hihat itse, ja niistä tuli kokeilujen jälkeen varsin onnistuneet.
Kivoja mekkoja, mutta varsinkin nelonen näyttää hirmu lyhyeltä? käytätkö noita ihan ilman mitään sukkiksiaa, ja miten se käytännössä onnistuu kun näyttää et olis pelkkä pitemmän mallinen paita vaan päällä. 😀
anonyymi, arvasin että tämä kysymys tulee, et ole nimittäin ensimmäinen joka kysyy 😀 Aika moni tuntuu olevan asiasta huolissaan. Ei hätää, mulla ei oo mitään tarvetta vilautella mitään, joten lyhyiden, a-linjaisten mekkojen alla käytän kesäisin trikooshortseja, talvisin paksuja sukkahousuja.