Aamiaisperjantai: syysaamun omenapuuro

Huh, mikä myrsky eilen oli! Syksy ja lähestyvä talvi tuntuvat jo luissa ja ytimissä. Viime viikoilla intoilin raikkaita tuorepuuroja, mutta nyt tuntuu siltä, että aamiaisella tarvitsee jo jotain lämmittävämpää. Kaurapuuro ei lapsena koskaan ollut suosikkini, voi johtua ehkä siitä että se kotona tarjottu veteenkeitetty, klöntiksi jähmettynyt puuro tarjoiltiin jok’ikisenä arkiaamuna, ja siihen saattoi ehkä hiukan kyllästyä. Nykyään teen kaurapuuroa aina silloin tällöin, mutta aina pienellä twistillä. Tällä kertaa keitin puuron mantelimaitoon ja lisäsin sen joukkoon raastetun omenan – mikä ihana lempeä ja lämmin syysaamun herkku!

Lempeä omenapuuro mantelimaitoon / 2 annosta

5 dl mantelimaitoa
2 dl luomukaurahiutaleita
1/2 iso tai 1 pieni omena raastettuna
1/2 tl suolaa
päälle omenaa ja kanelia

Laita mantelimaito kattilaan ja liesi päälle, lisää kaurahiutaleet ja raastettu omena, kun neste kiehuu. Omenaa voi laittaa niin vähän tai paljon kuin oma maku vaatii, itse tykkään hyvinkin omenaisesta puurosta. Keittele hiljalleen n. 10 minuuttia ja lisää suola. Tarjoile omenanlohkojen ja kanelin kera.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 comments on Aamiaisperjantai: syysaamun omenapuuro

  1. Sateinen sää näyttää herättävän kovin samanlaisia ajatuksia, sillä myös meidän keittiössä porisi tänään omenainen kaurapuuro. Ja voisilmäksi laitoin maapähkinävoita.

  2. Herkullisen kuuloinen resepti, pitääpä testata 🙂 saako kysyä mistä tummanharmaa olohuoneen mattosi on ostettu? Olen etsinyt juuri tuollaista.

  3. Itse olen raastanut omenan vasta valmiiseen puuroon ja en ole aivan täysin tykännyt omenan suutuntumasta sellaisena raakana raasteena. Ensi kerralla raastan omenan jo keitinveteen. Kiitti vinkistä.

Comments are closed.