Viisi ideaa vappubrunssille

Yhteistyössä Asennemedia ja Social Wines

Uskomatonta miten aika rientää! Tuntui että hetki sitten vuosi vaihtui, ja viikon päästä juhlitaan jo vappua. Yleensä olen aina viettänyt vappua kaupungissa, mutta tänä vuonna suuntaamme ystäväporukan kanssa mökille. Ihana päättää kiireinen kuukausi rennoissa tunnelmissa ja hyvässä seurassa. Perinteinen vappubrunssi jää tänä vuonna siis väliin, mutta onneksi ehdimme viettää sitä pienellä porukalla etukäteen. Sain Social Winesiltä mukavan vappulähetyksen Devil’s Rock-kuohuviinin muodossa ja haasteeksi miettiä omaa vappukattaustani sen ympärille. Olen aiemmin tehnyt Social Winesin kanssa yhteistyötä ottamalla kuvia heille, kuvia voi bongata @viinityttaa-instagramtililtä.

Tässä omat vinkkini tulevan viikonlopun brunsseiluun:

1. Koristele kukilla serpentiinin sijaan

Vappuun kuuluu väri-iloittelu, pirteys ja leikkimielisyys. Serpentiineistä ja vappuilmapalloista syntyvä roska on mielestäni kuitenkin vastemielistä, ja haluankin suosia koristeluissa mielummin leikkokukkia. Lempikukkiani pioneita myydään jo kukkakaupassa, mutta jos budjetti ei taivu vielä niihin, niin markettikimpustakin saa yllättävän paljon irti. Vapun hengessä en pyrkinyt olemaan millään tavalla hillitty kukkien käytössä, vaan levittelin niitä ympäri pöytää.

2. Valmistaudu pitämään brunssi sisätiloissa

Ajatus piknikistä tai sisäpihan vappujuhlista on toki idyllinen, mutta yleensä idyllisyys katoaa suomen perinteisessä vappusäässä. Valmistaudu pitämään brunssi sisällä, niin ei tarvitse stressata etukäteen meneekö päivä pilalle vesisateessa. Osan tarjottavista voi valmistaa myös sillä ajatuksella, että ne saa helposti mukaan jos sää vastoin kaikkia odotuksia olisikin aurinkoinen ja lämmin.

3. Tuo kesä kotiin hedelmävadilla

Vappu on ensimmäinen oikea kevään ja alkavan kesän juhla, mutta vapun aikaan suomen luonto on yleensä vielä aika väritön. Kukkien lisäksi kesän voi tuoda brunssipöytään hedelmävadilla. Ihanan näköisen lopputuloksen saat, kun puolitat tai kuorit osan hedelmistä valmiiksi, lisäät joukkoon marjoja ja syötäviä kukkia. Syötävät koristeet ovat parhaita koristeita.

4. Kakku brunssin päätähdeksi

Kaunis kakku tuo aina hyvän mielen. Näyttävän kakun ei tarvitse olla hankala valmistaa, kiireinen leipuri voi hakea kakun vaikka leipomosta ja koristella itse. Oma ikisuosikkini pavlova on helppo valmistaa ja kuvien vegaaninen juustokakku ei vaatinut myöskään konditoriatason osaamista – molemmat voi silti helposti kuorruttaa marjoilla kauniiksi ja maistuvat taivaalliselta. Juustokakun ohje tulossa tällä viikolla blogiin!

5. Pidä tarjoilut tarpeeksi yksinkertaisina

Brunssien järjestäminen on usein työlästä, siksi yleensä suosin suhteellisen yksinkertaisia tarjottavia. Kakun ja hedelmien lisäksi tarvitaan suolaisia herkkuja: kokeile vaikka maailman parasta parsakaalisalaattia ja mustapapuburgereita, jotka voi tehdä valmissämpylöihin ja vieraat voivat täyttää ne itse. Siman lisäksi tarvitaan tietenkin niin ulkomuodoltaan kuin maultaankin kattaukseen sopiva kuohuva: keväisen raikas Devil’s Rock täyttää onneksi molemmat kriteerit.

Ihanaa huhtikuun viimeistä viikkoa kaikille! Muistattehan, että Valviran mukaan alkoholia koskevat kommentit on poistettava, muut kommentit tervetulleita!

Related Post

4 comments on Viisi ideaa vappubrunssille

  1. Ei meilläkään brunssit aina tältä näytä 😉 Mutta pienelläkin vaivalla saa kivannäköistä, vinkit vain käyttöön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *