Uusi Presidentti x Ivana helsinki

Kuukausi sitten sain todella kiinnostavan yhteistyöehdotuksen, joka liittyi Original Sokos Hotel Presidenttiin ja sen uudistustyöhön. Kampissa sijaitseva, vuonna 1980 avautunut hotelli olikin ehkä vähän jumiutunut menneille vuosikymmenille ja todella kaivannut päivitystä – nyt kaikki huoneet ja vastaanottoaula uudistetaan lattiasta kattoon. Kiinnostavan tästä uudistuksesta tekee se, että tällä kertaa ei pyritäkään minimalistisen yksinkertaiseen hotellityyliin, vaan huoneet remontoidaan viiden erilaisen, persoonallisen teeman mukaan ja niiden suunnitelusta on vastannut IvanaHelsingistäkin tuttu suunnittelija Paola Suhonen
Pääsimme viime viikolla pienellä bloggaajaporukalla tutustumaan uudistettuihin hotellihuoneisiin ja tutustumaan Paolaan, oli muuten aika hienoa tavata livenä suunnittelija, jonka luomuksia on fanittanut jo nuoruudessa, jolloin IvanaHelsingin telttakuosi oli yläasteikäisenä hienointa mitä tiesin. Paola kertoi meille suunnittelun lähtökohdista – inspiraationlähteenä ovat olleet erilaiset suomalaiset ja pohjoismaiset ilmiöt ja tunnelmat. Huoneiden viisi erilaista teemaa, Juhannus, Hiljaisuus, Sisu, Satumetsä ja Talvimyrsky esittävätkin monipuolisen kattauksen vastakohtien Suomesta. Tarinallisuus ja paikallisuus tuodaan vahvasti esiin kuosien, kalusteiden ja esimerkiksi jokaisesta huoneesta löytyvien isojen ryijyjen kautta.

Jokaiselle teemalle on valittu oma bloggaaja ja minulle valikoitui Juhannus – voisiko parempaa teemaa juuri minulle ollakaan? Elsan Satumetsä, Inkan talvimyrsky, Veeran Hiljaisuus ja Omarin Sisu olivat hienoja teemoja myös, mutta kyllä kukat, kesäöiden valo ja juhannusjuhlat ovat eniten minua. Oli hauska huomata että juhannushuoneessa oli myös paljon sellaisia sisustuselementtejä ja värisävyjä, joita löytyy omasta kodistani: pastellinsävyisiä huonekaluja, vaalea puulattia ja vihreän eri sävyjä tekstiileissä ja kalusteissa. Tyynyliinoista ja tapetista löytyvät seitsemän yrttiä juhannustaikoja varten, ryijystä jättimäinen hyttynen, joka ei ehkä tuo kaikille pelkästään positiivisia mielleyhtymiä, mutta toimii kuitenkin takuuvarmana keskustelunavaajana.

Pääsenkin jo kesäkuussa yöpymään juhannushuoneessa ja ehkä järjestämään siellä pienet illanistujaiset – pian siis kuulette ja näette juhannushulinoista lisää! Sokos Hotel Presidentin uudistuksesta voit lukea enemmän täältä.