Joulua kotiin

Yhteistyössä Asennemedia ja Vallila

Lapsuudessani äidilläni oli tapana muuttaa koko kodin sisustus punaiseksi ennen joulua. Rakastin sitä, kun sain sirotella erilaisia joulukoristeita ympäri taloa: yhdelle nurkalle seimiasetelma, toiselle tonttujoukko. Kuuseenkin täytyi ahtaa mahdollisimman paljon eri värejä, minimalismi ei ollut silloin muodissa. Nykyisin minusta on tullut vähän arka värien suhteen, enkä muutenkaan juuri sisusta kausien mukaan. Joulun lähestyessä tekee kuitenkin mieli koristella vähän kotia tulevaa juhlasesonkia varten – onneksi joulufiilis ei vaadi isoja hankintoja tai verhojen vaihtoa, vaan pienilläkin jutuilla, kuten keittiötekstiileillä ja huonekasveilla voi tehdä paljon. Hankin viime viikolla pienen huonekuusen, kaivoin loputkin kynttilät esiin kaapeista ja keitin kauden ensimmäiset riisipuurot. Jostain pitäisi vielä kaivaa esille jouluvalot.

Ilahduin, kun löysin Vallilan joulukaupasta myös omaan makuuni sopivia vähän hillitympiä, mutta kuitenkin talvisia ja mielestäni jouluisia sävyjä. Ehdoton suosikkini Vallilan joulukuoseista on Tanja Orsjoen suunnittelema kaunis Poem-kuosi, jota löytyy mm. tarjottimista, mukeista ja verhoista. Perinteisempää jouluvärejä edustavat Vaakku-ja Ruusunen-kuosit – en osaisi kuvitella näitä kotiini isoina pinta-aloina, mutta pienissä tuotteissa, kuten mukeissa ja keittiöpyyhkeissä ne ilahduttavat ja tuovat juuri sitä lapsuudenkodista tuttua joulutunnelmaa.

Toivottavasti blogini lukijoissa ei ole kovin monta joulunvihaajaa, sesonkihössötystä on tiedossa melkein vuoden loppuun saakka. Tuttuun tapaan joulukuuun ensimmäisenä päivänä aukeaa blogijoulukalenteri – tiedossa on taas ihania jouluisia ideoita ja yllätyksiä teille 24 päivän ajan. Olen ajatellut toteuttaa joulukalenterissa myös muutaman toivepostauksen, joten jos teillä on nyt toiveita joulukalenteriin, niin laittakaa ihmeessä viestiä tai kommentteja!

Related Post

one comment on Joulua kotiin

  1. Joulukalenterisi on kyllä todella ihailtava! Itsekin haluaisin toteuttaa joskus sellaisen blogissa, mutta ihan vielä eivät rahkeet siihen riitä – kaikki aikanaan, eli ehkä ensi jouluna 🙂 Nyt odotan jo innolla sinun joulupäivityksiäsi! En ole erityisesti jouluihminen, mutta tykkään kovasti siitä, että koti laitetaan kauniiksi ja hankitaan lahjoja ja sitten vietetään aikaa yhdessä (varsinkin joulupöydän ääressä) rennolla meiningillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *