Makuuhuoneen uusi rauha

Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Asennemedia

Nyt on aika olla kotona. Jos aiemmin olen harmitellut sitä, että olisi kaikenlaista pientä laitettavaa, muttei oikein aikaa, niin nyt on. Nyt on aikaa järjestellä, mietiskellä sisustusta, käännellä kaappeja ja ajatella koko kodin järjestystä uusiksi. Ja sehän on ihanaa! On helppo olla kiitollinen kauniista ja toimivasta kodista nyt, kun täällä tulee vietettyä paljon aikaa. Vaikka kodissani on remontin puolesta ollut jo pitkään kaikki valmista, niin sisustus ei tule koskaan valmiiksi – aina tulee mieleen jotain, mitä voisi muuttaa tai laittaa eri tavalla. Koti elää ja muuttuu siinä missä me ihmisetkin, ja hyvä niin.


Ihan viimeisimpänä muutoksen alla on ollut makuuhuone. Vaikka makkarini on hyvin pieni, vain alle 6 neliötä, niin silti se on minulle hyvin rakas – on ihanaa, kun asunnossa on erillinen huone, jonka voi pyhittää vain lepoa varten. Vihreässä unisopessani on ollut pari pientä asiaa jolle olen kaivannut jo pitkään muutosta, mutta löysin ratkaisun avaimet vasta hiljattain uudesta matosta ja verhoista. Nyt makuuhuoneessa on ihan uudenlainen rauha ja feng shui – miten pienet muutokset voivatkin tehdä näin ison vaikutuksen!

Ennen makuuhuoneessani oli pieni, sängyn viereen sopivasti mahtuva villamatto. Se oli oikein kiva ja kaunis, mutta siihen liittyi muutamia käytännön ongelmia: se liusui aina epäkäytännöllisesti kaapiston juureen ja juuttui usein oven alle, koska se oli hiukan liian paksu materiaaliltaan. Kun tilasin IKEA:sta tämän TYVELSE-maton, en ollut alunperin lainkaan ajatellut sitä suuren kokonsa puolesta makuuhuoneeseen, mutta jostain syystä mieleeni tuli kuitenkin kokeilla sitä. Ja sehän sopikin sinne täydellisesti! Matosta iso osa jää sängyn alle, mutta se lisää pienessä tilassa tilantunnetta. Nyt aamuisin ylös noustessa varpaita odottaa aina pehmeä matto, tämä kun ei tästä hevillä liikuu mihinkään.


Voisi helposti luulla, että pienessä tilassa kaikki ylimääräinen on hyvä karsia pois, mutta joskus more is more-ajattelu toimiikin paremmin ja saattaa jopa lisätä tilan tunnetta vähissä neliöissä. Näin kävi ison maton kanssa ja samoin myös verhojen. Makkarissa on jo entuudestaan sälekaihtimet ja ajattelin verhojen pienentävän ennestään pientä tilaa, mutta luulin väärin. Sovittelin makuuhuoneen ikkunaan läpikuultavia GUNDRID-verhoja ja tajusin heti, että juuri verhoja tämä tila oli kaivannutkin. Verhot tekevät pienestä huoneesta harmonisemman ja rauhoittavat tilaa. Läpikuultava materiaali pääästää kuitenkin valon huoneeseen, tehden siitä vain ehkä aavistuksen pehmeämmän.

Sekä TYVELSE-matto että GUNRID-verhot ovat myös vastuullisen sisustajan valinta, sillä ne on valmistettu100 % kierrätetyistä PET-muovipulloista. Valmistusmateriaalista huolimatta kummankaan tuntu ei ole yhtään muovinen: matto tuntuu ihanan pehmoiselta jalkojen alla ja verhot ovat kevyen ohutta, laskeutuvaa materiaalia. Verhoilla on  kierrätysmateriaalin lisäksi myös aika mielenkiintoinen ominaisuus: ne puhdistavat ilmaa! Verhojen pintaan on sivelty valmistusvaiheessa fotokatalyyttipinnoite, joka aktivoituu auringonvalossa ja hajoittaa ilman epäpuhtauksia. Puhdas ilma onkin kaikki kaikessa juuri siinä huoneessa missä nukutaan: verhojen lisäksi tuuletan täällä usein ja käytän diffuuserissa ilmaa raikastavia tuoksuja.


Jos makuuhuoneessa pitäisi vielä korjata jotain, niin olisi ihana saada vielä taulu seinälle ja sängyn päällä oleva lamppu vähän korkeammalle ja keskemmälle huonetta. Muuten olen tyytyväinen täällä kaikkeen: tunnelmaan, toimivuuteen, kotoisuuteen. Täällä nukutaan makoisia unia <3

Oletteko te innostuneet miettimään sisustusta uusiksi nyt, kun kotona vietetään paljon aikaa?

IKEA-verkkokauppa on avoinna kellon ympäri, ja kotiinkuljetukset, pakettitoimitukset sekä Click and Collect toimivat tällä hetkellä normaaliin tapaan. Voit halutessasi noutaa tekemäsi Click & Collect tilauksen myös tavaratalon ulkopuolelta –  joko parkkipaikalta tai lastausalueelta. Tee Click & Collect -tilaus verkkosivujemme kautta ja annamme tilauksenteon yhteydessä tarkemman ohjeistuksen tilauksen noutamista varten.