Vastuulliset lahjaideat

Kaupallinen yhteistyö: Finlayson

Vastuulliset lahjaideat

Lähestyvä juhlasesonki tuo mieleen lahjapohdinnat: mitä hankkisin vastavalmistuneelle, hääparille tai synttärisankarille? Läheisten muistaminen lahjoilla merkkipäivinä on kaunis ele, joka ilahduttaa sekä saajaa että antajaa, kun lahja on huolella valittu. Päivänsankarin tarpeiden ja maun lisäksi kannattaa miettiä myös lahjan ekologisuutta – ympäristömme kuormittaminen turhalla krääsällä ei ole oikein edes kauniin ajatuksen varjolla.

Tässä omat vinkkini kevään vastuullisiin lahjoihin:

Vastuulliset lahjaideat

Aineettomat lahjat. Ihana lahjaidea on tukea lahjansaajan omaa harrastusta: esimerkiksi musiikkiharrastuksen aloittamisesta haaveilevalle aikuiselle ystävälle voi hankkia lahjakortin soitto-tai laulutunnille tai voit tarjoutua maksamaan kummilapsen muskarin tai muun kivan harrastuksen lukukausimaksun.

Kierrätysmateriaalista tehty lahja. Finlaysonin Old Jeanstuotesarja on syntynyt vanhoista farkuista ja ekologisesta tencelistä. Vanhoja farkkuja kerätään Finlaysonin myymälöihin, ne lajitellaan, murskataan kuiduksi ja niistä tehdään lankaa. Old Jeans-malliston tuotteita ei siis värjätä lainkaan, vaan niiden kaunis siniseen taittava harmaa sävy on peräisin kierrätetyistä farkuista. Sarjan tyylikäs pussilakanasetti tai pehmoinen torkkupeitto on loistava lahja esimerkiksi vastavalmistuneelle tai tupaantuliaisiin.

Kirjalahja. Anna lahjakortti äänikirjapalveluun tai laita kiertoon kiehtova kirja, jonka olet jo itse lukenut. Käytetty kirja on edullinen ja eettinen lahja!

Lahja, jonka päästöt on kompensoitu. Finlaysonin CO2NEG-tuotesarja koostuu kauniista kodintuotteista, joiden kasvihuonepäästöt on hyvitetty kaksinkertaisesti. Sarjaan kuuluu mm. Helsingin Herttoniemessä valmistetut Puuvilla tuoksukynttilä ja huonetuoksu sekä Lumo-samettityynynpäälliset hehkuvan kauniissa väreissä. Lue lisää kompensoinnista ja CO2NEG-tuotteista.

Lahjaksi palvelus. Tee itse lahjakortti, jossa tarjoudut siivous-, lastenhoito-tai talkooavuksi. Haastavassa elämäntilanteessa on usein vaikea pyytää apua, ja jos joku sitä oma-alotteisesti lahjana tarjoaa, on lahjan saaja varmasti ikionnellinen.

Lahjaksi aikaa. Kutsu ystävä nauttimaan kotiisi kokkaamastasi illallisesta tai tarjoa hänelle lounas. Yhdessä vietetty laatuaika on usein paras lahja.


Finlaysonin nettikaupassa on parhaillaan -30% alennus valikoiduista lahjatuotteista. 
Lahjatuotteille saa ilmaisen paketoinnin sekä toimituksen kotiovelle – tämän helpommaksi lahjaostaminen ei enää muutu!