Aamiaisperjantai: crostinit

yhteistyössä Asennemedia ja Arla

Aamiaisperjantai on täällä taas! Oli hauskaa saada mukaan ensimmäistä kertaa yhteistyökumppani mukaan tähän aamupalasarjaani. Sain testattavaksi Arlan lisä-ja säilöntäaineettomat tuorejuustot, joihin kuuluu viisi erilaista makua: mustapippuri, rucola & pesto, maustamaton, valkosipuli & yrtti ja tomaatti & basilika. Tuorejuustot sopivat käytettäväksi sellaisenaan vaikka leivän päällä, mutta myös leivonnassa. Itse en lähtenyt tällä kertaa kehittelemään mitään erityistä reseptiä, helppous kun on valttia minun aamupalakeittiössäni. Niimpä syntyivät tällaiset pienet crostinityyppiset leipäset eri täytteillä – nämä sopivat yhtälailla sekä brunssipöytään kuin illan juhliin coctailpaloiksi.

Crostini on italialainen alkupalaleipä, paahdettu patonginpala, jonka päälle sivellään oliiviöljyä ja täytteitä, kuten parmankinkkua ja mozzarellaa. Oma versioni on vähän tästä klassisesta muunneltu, yhdistelin patonginsiivujen päälle makupareja arlan tuorejuustoista ja erilaisista täytteistä. Toistan varmasti itseäni, mutta omaa erikoisalaani ovat selkeästi tällaiset herkut, jotka valmistuvat hetkessä, mutta sekä maistuvat että ennenkaikkea näyttävät hyvältä. Visuaalisuus on puoli ruokaa.

Makuparit:

rucola & pesto tuorejuusto – päälle minitomaatteja ja basilikaa

mustapippuri tuorejuusto – retiisinviipaleita / rucolaa ja pinjansiemeniä

maustamaton tuorejuusto – sokeripaahdetut persimonit, rosmariini / omenaviipaleet, hunaja ja tinjami

vinkki vitonen: Persimon on tällä hetkellä parhaimmillaan, ihana hedelmä! Sokeripaahtaminen onnistuu niin, että heität pannulle nokareen voita ja fariinisokeria, ja sekaan persimonviipaleet. Paahda hetki.

Ihania aamiais&brunssihetkiä viikonloppuunne!