Marjoja, pioneja ja ihana mansikka-kaurapaistos

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Iittala

Parasta mitä tiedän juuri nyt: mansikat ja pionit. Leikkopionien kausi alkoi jo toukokuussa ja siitä lähtien niitä on ollut kotonani maljakossa lähes joka päivä. Sesonki on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että jopa lähikaupastani saa edullisesti pioneita, juuri nyt ei tarvitse siis onneksi maksaa itseään kipeäksi pienestä kimpusta. Yleensä leikkaan nuo kukkakaunottaret eri mittaisiksi ja asettelen maljakoihin rykelmäksi, mutta joskus ne saavat pysyä yhtenä kimppuna ja löytävät paikkansa esimerkiksi lempimaljakostani, lohenpunaisesta Ruudusta.

Kotimaisia mansikoita alkaa olla jo aika hyvin saatavilla, kohta vielä paljon edullisemmin. Vaikka ne ovat parhaimmillaan tietenkin sellaisenaan tuoreena, niin välillä leipaisen niistä pienen galeten, piirakan tai tällaisen herkullisen paistoksen – resepti on muuten muokattu kevyesti upouudesta eat cake!-kirjastamme! Tänään ajattelin tehdä myös hilloa mansikoista ja raparperistä, ihan vain siksi, koska en ole koskaan sellaista itse tehnyt. Ja hillo on hyvää, etenkin puuron päällä tai croissantin välissä.



MANSIKKA-KAURAPAISTOS
2 annosta

5 dl tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria
40 g vegaanista margariinia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita pilkotut mansikat, sokeri, kardemumma ja perunajauhot kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja margariini nokareina. Nypi murumaiseksi seokseksi.

Laita marjaseos margariinilla voideltuun uuninkestävään astiaan / vuokaan ja ripottele muruseos päälle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajäätelön tai vegaanisen vaniljakastikkeen kera.

Vinkki: Iittalan Teema Tiimi-astiat on uuninkestäviä ja sopivat siksi hyvin leivontavuo’iksi, kuten tämä keittokulhokin. Teema Tiimi-astioita voi tällä hetkellä ostaa vain Iittalan omasta nettikaupasta tai Espan Iittalan ja Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen myymälöistä

Astiat, Ruutu-maljakko ja Vakka-laatikko saatu lahjaksi osana Iittalan vuosiyhteistyötä.

one comment on Marjoja, pioneja ja ihana mansikka-kaurapaistos

Comments are closed.