FLOW – elokuun odotetuin viikonloppu


Kaupallinen yhteistyö, Tikkurila

Hei pitkästä aikaa! Ei ollut tarkoitus häipyä täältä kymmeneksi päiväksi, mutta niin moni asia tuntui sanovan, että kaipaan pientä blogilomaa. MM. rakas työtoverini ja luotettavin apulaiseni, Nikon D800E-järjestelmäkamera tippui lattialle ja rampautui täysin työkyvyttämäksi. Tietokoneeni on ollut vähän ylikuormittunut kuvien määrästä ja toimii hitaasti, koska olen hukannut ulkoisen kovalevyni. Mutta nyt on löytynyt niin kovalevy kuin uusi kamerakin, ja on aika palata niin somen kuin muidenkin töiden pariin, aloittaa työarki. Sitä ennen on kuitenkin tiedossa elokuun paras viikonloppu, “kesän päättäjäiset”, festareiden kuningas, FLOW.

Flow-viikonloppu on yleensä se, jonka jälkeen lämpimät säät loppuvat ja viileät alkavat. Flowssa nautitaan täysillä, valvotaan myöhään ja eletään kesää täysin rinnoin, mutta sen jälkeen palataan töihin. Se on samaan aikaan parasta ja tietenkin tosi surullista. Toisaalta, syksykin on ihanaa aikaa, ja kesän jälkeen töiden aloittamine on aina jotenkin yhtä jännittäväää ja siistiä kuin lapsena kouluun meno takaisin 2kk jälkeen. Ja onneksi sitä työkauden alkua ja kesän loppua saa aina juhlistaa flowssa.


Tikkurila on yksi FLOW:n yhteistyökumppaneista, ja koska olen itsekin tehnyt pidempään Tikkurilan kanssa yhteistyötä, pääsin heidän kauttaan etukäteen jo eilen alueelle fiilistelemään ja seuraamaan festarin rakennustöitä. Alueelle on toteutettu paljon erilaisia teoksia ja rakennelmia Tikkurilan maaleilla. Ehkä hienoimmat jutut olivat Aalto-yliopiston opiskelijoiden toteuttama taideseinä sisääntulokäytävällä ja köpisläisen Graffiti-artistin HuskMitNavn:n työ skeittiparkin reunalla. Gold Area-alue oli myös toteutettu upeasti, paljon värejä ja itämaista tunnelmaa.


Täytyy kyllä sanoa, että vierailu alueella rakentamisvaiheessa avasi silmiäni vähän sen suhteen, miten paljon työtä yhden viikonlopun eteen tehdään. Ei pelkästään ne isojen telttojen ja kojujen rakentamiset, vaan kaikki ne pienet yksityiskohdat! Seinämaalaukset, kalusteet, pöydät, tuolit, valaisimet, baarit..Ei sitä ole tavisfestarivieraana tullut ajatelleeksi, että se paljon puhuttu FLOW-fiilis syntyy paljolti juuri huolellisesti suunnitellun ja kauniisti rakennetun alueen vuoksi. Nyt osaa taas entistä enemmän arvostaa sitä, että meillä on tällainen näin upeasti toteutettu kaupunkifestivaali, josta saadaan nauttia joka kesä.


En tänä vuonna odota erityisesti ketään artistia, mutta sitä enemmänkin bailuja uudella Front Yardilla, ruokakojujen vegaanitarjontaa, hyvää säätä ja ennenkaikkea sitä ihanaa ja ainutlaatuista festarifiilistä. Toivottavasti nähdään Flowssa!